Czy chcesz otrzymywać informacje / Newsletter / dotyczącą sadownictwa: [ 244 głosów ]
1.
nie chcę
13 / 5%
2.
co kwartał
2 / 1%
3.
co miesiąc
5 / 2%
4.
co tydzień
83 / 34%
5.
codziennie
141 / 58%
Witam,
Wiele osób zadaje pytanie czy nie można wykorzystać NEWSLETTER do podawania linków najważniejszych informacji pojawiających się w portalu sadownictwo.com.pl. Wiele innych serwisów branży agro praktykują taką formę informacji dlatego pomyśleliśmy, że w portalu warto rozpocząć regularną praktykę tego rodzaju przekazu informacji.
Proponowany zestaw informacji będzie obejmował:
• Newsy – Tytuł (link) oraz 2-3 zdania wprowadzenia
• Ogłoszenia – Tytuł (link) nowe ogłoszenie kupna/sprzedaży
• Forum - Tytuł (link) - nowe tematy na forum
• Prasa – Nowe numery Prasy Fachowej – Spis treści (link)
Ilość informacji zależeć będzie od częstotliwości wysyłania informacji (wyniki tej ankiety).
Informacje będę przesyłane TYLKO osobą które wcześniej zapisały się do NEWSLETTERa. Oczywiście w każdej chwili będzie można się z niego wypisywać.
Sprawę NEWSLETTER podaje pod dyskusję i czekam na Państwa opinie
O czym tu dyskutować. Pomysł godny uwagi. Jestem zwolennikiem informacji na dany temat z naszej branży w jednym miejscu. Szkoda czasu na szperanie po necie... A gdzie można się zapisywać, bo nie dowidze ... ___pozdrawiam_____
Powyższy tekst jest wyłącznie moją opinią, z którą się zgadzam i utożsamiam.
Jestem za , pomysł bardzo dobry . Uważam że powinny byc wysyłane raz na tydzień z tym że jeżeli zachodziłby jakieś zdarzenia ,komunikaty , wydarzenia extra to wtedy specjalnie na tygodniu . Warto zawsze wiedzieĆ więcej zwłaszcza że o "dobrą" wiedzę czy też informację coraz trudniej.
Zachecam do głosowania . pozdrawiam hanat. http://www.hanat.pl/
Minął miesiąc - niezbyt wielu użytkowników wypowiedziało się (i zagłosowało w ankiecie) na temat newslettera... Szkoda - mam nadzieję, że nie świadczy to o tak małym zainteresowaniu tą formą komunikacji... mam takie dwa spostrzeżenia czy uwagi - pierwsza nawiązuje do prośby mutemute z tego tematu: http://www.sadownictwo.com.pl/index.php/forum/index.php/t/30 73/
- może w newsletter umieścić także ilość komentarzy pod danym newsem (czy będzie to możliwe technicznie i w ogóle potrzebne?)... i druga sprawa - prasa fachowa i spis treści numerów - obok pism które sadownicy dobrze znają (a przynajmniej powinni) mamy także te, przeznaczone dla nieco innego rodzaju odbiorców czyli producentów rolnych (farmer) czy warzywników (warzywa). Rzecz w tym, że i w tych czasopismach publikowane są ciekawe artykuły dotyczące produkcji sadowniczej - może więc choć i o nich (tylko tych sadowniczych) wspomnieć w spisie treści? Pozdrawiam serdecznie Piszę poprawnie po polsku