użytkownik: Gość | logowanie
Strona główna » Forum Sadownicze Portalu - sadownictwo.com.pl » Mechanizacja sadownictwa » ciągnik z platformą sterowany z góry
ciągnik z platformą sterowany z góry [wiadomość #59173] pią, 03 czerwiec 2011 15:29 Przejdź do następnej wiadomości
piotrek1 jest aktualnie niedostępny piotrek1
Wiadomości: 10
Dołączył(a): luty 2011
Nowy
ja właśnie dopracowałem mój projekt i wcieliłem go w czyn- pełny zakres sterowania ciągnika z platformy przerobionej z dwukółki
Odp: ciągnik z platformą sterowany z góry [wiadomość #59176 (odpowiedź na #59173) ] pią, 03 czerwiec 2011 15:59 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
faforek jest aktualnie niedostępny faforek
Wiadomości: 5
Dołączył(a): maj 2011
Nowy
jakieś fotki Rolling Eyes
Odp: ciągnik z platformą sterowany z góry [wiadomość #59286 (odpowiedź na #59176) ] nie, 05 czerwiec 2011 21:15 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piotrek1 jest aktualnie niedostępny piotrek1
Wiadomości: 10
Dołączył(a): luty 2011
Nowy
Brak treści wiadomości

  • Załącznik: plat 001.jpg
    (Rozmiar: 109.41KB, Pobrane 1280 razy)

Odp: ciągnik z platformą sterowany z góry [wiadomość #59300 (odpowiedź na #59286) ] nie, 05 czerwiec 2011 21:59 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
filip04 jest aktualnie niedostępny filip04
Wiadomości: 125
Dołączył(a): kwiecień 2011
Zaawansowany
piotrek1 napisał(a) dnia nie, 05 czerwiec 2011 09:15




jak takim 10m monstrum manewrować po sadzie??? Very Happy
Odp: ciągnik z platformą sterowany z góry [wiadomość #59331 (odpowiedź na #59173) ] pon, 06 czerwiec 2011 10:30 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piotrek1 jest aktualnie niedostępny piotrek1
Wiadomości: 10
Dołączył(a): luty 2011
Nowy
nie miałem problemu z jazdą z dwukółką, więc po przeróbce też nie mam problemów bo długość jest ta sama,a przy okazji zabieram więcej pracowników no i oszczędzam czas bo nikt nie musi siedzieć w ciągniku tylko sobie pojeżdźam z góry i widzę co się dzieje
Odp: ciągnik z platformą sterowany z góry [wiadomość #60828 (odpowiedź na #59173) ] nie, 03 lipiec 2011 20:09 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
skryba91 jest aktualnie niedostępny skryba91
Wiadomości: 312
Dołączył(a): luty 2008
Stały bywalec
Znalazłem film z systemem zdalnego sterowania ciągnikiem. W opisie producent nadmienia że istnieje możliwość zdalnej zmiany biegów.
http://www.youtube.com/watch?v=rQqe7dT-geg&feature=relat ed
Odp: ciągnik z platformą sterowany z góry [wiadomość #60839 (odpowiedź na #59173) ] nie, 03 lipiec 2011 23:30 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
wojtekx jest aktualnie niedostępny wojtekx
Wiadomości: 906
Dołączył(a): styczeń 2010
Maniak
W ostatnim numerze Sadu jest pokazany Fend z joystickiem na kabel który można zamontować właśnie na platformie i z tej platformy sterować kierownica, szybkością jazdy itp. problem tylko taki ze ta opcja kosztuje cos około 50tyś zł.

[Uaktualnione dnia: nie, 03 lipiec 2011 23:30]

Odp: ciągnik z platformą sterowany z góry [wiadomość #60888 (odpowiedź na #59173) ] pon, 04 lipiec 2011 22:38 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Hektor990 jest aktualnie niedostępny Hektor990
Wiadomości: 219
Dołączył(a): styczeń 2010
Zaawansowany
Czy kolega skryba 91 zna przybliżoną cenę tego sterowania ciągnika z platformy?
Odp: ciągnik z platformą sterowany z góry [wiadomość #60914 (odpowiedź na #59173) ] wto, 05 lipiec 2011 17:06 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
skryba91 jest aktualnie niedostępny skryba91
Wiadomości: 312
Dołączył(a): luty 2008
Stały bywalec
Nic o nim nie wiem. Oglądałem filmy na youtube i trafiłem na ten. Myślę że na pewno będzie to tańsze rozwiązanie niż to proponowane przez Fendta bo do podanej wyżej ceny trzeba doliczyć jeszcze koszt ciągnika ze skrzynią Vario bo tylko z takimi może pracować ten system.
Odp: ciągnik z platformą sterowany z góry [wiadomość #62158 (odpowiedź na #60888) ] czw, 28 lipiec 2011 11:08 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
mallinka jest aktualnie niedostępny mallinka
Wiadomości: 1
Dołączył(a): lipiec 2011
Nowy
Z tego co znalazłam, to na stronie producenta zdalnego sterownia Gotrack jest podana już pełna oferta z ceną i specyfikacją. Cena wyszła dużo niższa niż rozwiązanie Fendt, a do tego producent pisze, że jego system można zamontować do większości ciągników.

link do strony: www.gotrack.pl
Odp: ciągnik z platformą sterowany z góry [wiadomość #63332 (odpowiedź na #59173) ] pią, 26 sierpień 2011 06:24 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
piotrek1 jest aktualnie niedostępny piotrek1
Wiadomości: 10
Dołączył(a): luty 2011
Nowy
10 tys. i macie sterowanie kierownicą zmiana biegów hamulec i sprzęgło
Odp: ciągnik z platformą sterowany z góry [wiadomość #106797 (odpowiedź na #62158) ] sob, 07 wrzesień 2013 23:37 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
krecik jest aktualnie niedostępny krecik
Wiadomości: 18
Dołączył(a): listopad 2011
Nowy
kolego gzie można kupić takowe urządzenie podaj namiary
Odp: ciągnik z platformą sterowany z góry [wiadomość #108204 (odpowiedź na #59173) ] śro, 02 październik 2013 22:46 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
konik777 jest aktualnie niedostępny konik777
Wiadomości: 9
Dołączył(a): marzec 2007
Nowy
Jeśli ktoś będzie zainteresowany sterowaniem ciągnika Mtz 320A z platformy ciaganej za ciagnikiem podnoszonej to proszę pytać, chyba że znajdę czas to wkleje jakieś zdjęcia, można to prosto zrobić samemu za 50 zł. W 3 godziny. I u mnie zdaje egzamin od dwóch lat.
Odp: ciągnik z platformą sterowany z góry [wiadomość #109718 (odpowiedź na #59173) ] sob, 02 listopad 2013 23:07 Przejdź do poprzedniej wiadomości
damian2 jest aktualnie niedostępny damian2
Wiadomości: 130
Dołączył(a): styczeń 2009
Zaawansowany
Witam
Czy ma ktoś pomysł jak można zrobić coś takiego:
Zdalne Sterowanie C330 z platformy jak na tym filmie?
http://www.youtube.com/watch?v=Ml2IRgFz8Jo
Poprzedni wątek:przyczepa wywrotka sadownicza
Następny wątek:Maszyny sadownicze - DITTA -SERIA - opinie
Idź do forum:
  

[ RSS (XML) ] [ ]