użytkownik: Gość | logowanie
Strona główna » Forum Sadownicze Portalu - sadownictwo.com.pl » informatyka » Odp: FreshManager - komenatrze
Odp: FreshManager - komenatrze [wiadomość #630 (odpowiedź na #609) ] sob, 06 styczeń 2007 22:17 Przejdź do następnej wiadomości
Ritres jest aktualnie niedostępny Ritres
Wiadomości: 27
Dołączył(a): grudzień 2006
Początkujący
Program godny uwagi oraz wykorzystania do zapisów terminów stosowania środków ochrony roślin. Szczególnie interesujący jest sposób wyszukiwania preparatów dzięki niemu możemy sami wyszukać srodek jaki możemy zastosować w danym czasie na określony cel. Jednak pragnę zauważyć iż w wyszukiwarce programu nie ma wszystkich środków ochrony roślin.
Odp: FreshManager - komenatrze [wiadomość #650 (odpowiedź na #609) ] nie, 07 styczeń 2007 12:10 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
tomaszk123 jest aktualnie niedostępny tomaszk123
Wiadomości: 827
Dołączył(a): grudzień 2006
Maniak
Całkowicie zgadzam się z moim poprzednikiem. Nic dodać nic ując. Razz
Odp: FreshManager - komenatrze [wiadomość #656 (odpowiedź na #609) ] nie, 07 styczeń 2007 13:36 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
pomolog jest aktualnie niedostępny pomolog
Wiadomości: 3100
Dołączył(a): styczeń 2007
Maniak
Ja jeszcze proponuję nieco więcej danych dotyczących temperatur w których dany środek może być stosowany (0-100st.C mnie nie przekonuje). No i osobista prośba - dla mnie jako sadownika - doświadczalnika ten program jest niestety mniej przydatny. Może taka "special edition" dla naukowców?Pozdrawiam serdecznie Smile


http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku
icon7.gif  Odp: FreshManager - komenatrze [wiadomość #805 (odpowiedź na #609) ] wto, 09 styczeń 2007 21:16 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
HANAT jest aktualnie niedostępny HANAT
Wiadomości: 245
Dołączył(a): grudzień 2006
Zaawansowany
SUPER !
ZMIANY SĄ POTRZEBNE !
JA NIE UZYWAM TERAZ ALE TESTUJE GO .
MAM SWÓJ PROGRAMIK NA BAZIE EXELA ALE HMMM MÓJ TO CIENIAS ALE NARAZIE UŻYTECZNY FRESH JEST DOCELOWY Smile
POWODZENIA !


pozdrawiam Smile hanat.
http://www.hanat.pl/
Odp: FreshManager - komenatrze [wiadomość #1055 (odpowiedź na #609) ] wto, 16 styczeń 2007 20:01 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Gosc jest aktualnie niedostępny Gosc
Wiadomości: 6930
Dołączył(a): listopad 2006
Maniak
Mam pytanie. Czy można ten program ściągnąć z sieci?
Odp: FreshManager - komenatrze [wiadomość #1057 (odpowiedź na #1055) ] wto, 16 styczeń 2007 20:22 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Hunter jest aktualnie niedostępny Hunter
Wiadomości: 476
Dołączył(a): grudzień 2006
Stały bywalec
http://www.freshmanager.com/ Laughing Laughing Laughing


...
Odp: FreshManager - komenatrze [wiadomość #1646 (odpowiedź na #609) ] pią, 02 luty 2007 18:27 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
tpilka jest aktualnie niedostępny tpilka
Wiadomości: 70
Dołączył(a): styczeń 2007
Początkujący
Bardzo fajny program. Brakuje mi jeszcze tylko tablicy mieszalności środkow.
Odp: FreshManager - komenatrze [wiadomość #2435 (odpowiedź na #609) ] czw, 08 marzec 2007 21:18 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
DanielP jest aktualnie niedostępny DanielP
Wiadomości: 53
Dołączył(a): luty 2007
Początkujący
1. baza śor nie kompletna!!!! brak np asashi
2. PRZYDAŁYBY SIĘ CENY (chociaż orientacyjne, lub żeby użytkownik mógł sobie sam powprowadzać te ceny które zna)PREPARATÓW - przecież przy zakupie to bardzo istotny argument
3. przydałaby się funkcja która wyświetlałaby komunikat np dobrze zmieszane preparaty, lub nie mieszaj tego więcej, lub nie stosuj tego preparatu w tej fazie rozwojowej - gdy już wprowadzę sobie wykonane zabiegi
4. ogólnie program przydatny, ale żeby był super to musi mieć dużo funkcji i możliwośc umieszczania istotnych dla użytkownika informacji - bo gdy mam kożystać z niego i jeszcze bawić się w exelu i jeszcze jakiś kajecik itp to mija się to chyba z celem....

OGÓLNIE JESTEM NASTAWIONY OPTYMISTYCZNIE I CZEKAM NA ZMIANY
POZDRAWIAM I CZEKAM NA CENNY UWAGI I SPOSTRZEŻENIA INNYCH UŻYTKOWNIKÓW
Odp: FreshManager - komenatrze [wiadomość #2438 (odpowiedź na #609) ] czw, 08 marzec 2007 21:45 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
pomolog jest aktualnie niedostępny pomolog
Wiadomości: 3100
Dołączył(a): styczeń 2007
Maniak
Masz duże oczekiwania Danielu Very Happy ciekawe co na to Marcin Very Happy
Pewne rzeczy jednak wydają mi sie mało realne, jak chociażby ta "baza cen" - są one tak różne w zależności od dostawcy, źródeł dystrybucji i nawet umów pomiędzy sadownikiem a sprzedającym, że wprowadziłoby to moim zdaniem więcej bałaganu niż byłoby z tego korzyści. A co do mieszania preparatów - wystarczy spojrzeć do programu - ile tam brakuje wariantów. To już sprawa producentów i udzielania przez nich takich informacji.
Pozdrawiam serdecznie Smile


http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku
Odp: FreshManager - komenatrze [wiadomość #2483 (odpowiedź na #2438) ] sob, 10 marzec 2007 20:23 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
DanielP jest aktualnie niedostępny DanielP
Wiadomości: 53
Dołączył(a): luty 2007
Początkujący
preparatów w spisie jest multum, ja w sezonie używam kilkunastu więc chociaż dla tych których używam lub dla ich zamienników chciałbym jeśli to jest możliwe sam sobie wpisać ich ceny (bo rozumiem że programiści cen nie umieszczą - chociaż napewno istnieje coś takiego jak cena sugerowana przez producenta..... a z mieszaniem to może i masz rację.....
pozdrawiam
Odp: FreshManager - komenatrze [wiadomość #3177 (odpowiedź na #609) ] pon, 16 kwiecień 2007 20:32 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
DanielP jest aktualnie niedostępny DanielP
Wiadomości: 53
Dołączył(a): luty 2007
Początkujący
czekamy na zmiany nadal.....
Odp: FreshManager - komenatrze [wiadomość #3323 (odpowiedź na #609) ] sob, 21 kwiecień 2007 21:05 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
DanielP jest aktualnie niedostępny DanielP
Wiadomości: 53
Dołączył(a): luty 2007
Początkujący
zmiany zarąbiście na plus tylko mam problem bo nie mogę dodac nowego zabiegu - pojawia się na czerwono komunikat nie podano ilości - chociaż wpisałem dane we wszystkie pola. Gdy chcę aktualizować program to pojawia mi się komunikat że program nie został poprawinie zaktualizowany... co robić
Odp: FreshManager - komenatrze [wiadomość #3467 (odpowiedź na #609) ] śro, 25 kwiecień 2007 12:31 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
DanielP jest aktualnie niedostępny DanielP
Wiadomości: 53
Dołączył(a): luty 2007
Początkujący
dzięki za reakcję. program coraz bardziej mi się podoba i zmartiły mnie te moje problemy z nim. trochę pokombinowałem i w pole z ilością nie mogę wpisywać 1000 tylko 1 i jest dobrze ...
Odp: FreshManager - komenatrze [wiadomość #6532 (odpowiedź na #3467) ] nie, 15 lipiec 2007 15:06 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jerzy45 jest aktualnie niedostępny jerzy45
Wiadomości: 1514
Dołączył(a): kwiecień 2007
Maniak
...formatowałem dysk i wgrałem FreshMenager na nowo i aby się aplikacja uruchomiła prosi o kod pocztowy użytkownika - wpisuje - klikam - i nic - znowu prosi o kod pocztowy...o co chodzi...?
_____pozdrawiam_____


___pozdrawiam_____

Powyższy tekst jest wyłącznie moją opinią, z którą się zgadzam i utożsamiam.
Odp: FreshManager - komenatrze [wiadomość #6902 (odpowiedź na #6611) ] czw, 26 lipiec 2007 09:36 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jerzy45 jest aktualnie niedostępny jerzy45
Wiadomości: 1514
Dołączył(a): kwiecień 2007
Maniak
...Wywaliłem wszystko, wgrałem od nowa, wpisywałem cały kod z miejscowością i nic, a sam kod to zadziałało... Smile Teraz już jest ok. Dzięki. Smile
_____pozdrawiam_____


___pozdrawiam_____

Powyższy tekst jest wyłącznie moją opinią, z którą się zgadzam i utożsamiam.
Odp: FreshManager - komenatrze [wiadomość #10265 (odpowiedź na #609) ] śro, 28 listopad 2007 21:06 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
zigizigi jest aktualnie niedostępny zigizigi
Wiadomości: 25
Dołączył(a): październik 2007
Początkujący
Witam. Bardzo interesujący program. Myśle że przydałaby się opcja taka jak koszt zabiegu i łączne koszty narastająco wszystkich zabiegów przeprowadzonych w danym sezonie. Ponadto mysle ze okres który juz minął powinien byc zatwierdzony przez użytkownika tak aby nie można było wprowadzić do niego żadnych zmian. Ponadto przydała by się kopia bezpieczeństwa. Ogólnie program jest bardzo ciekawy i dosyć przejżysty. Mam nadzieję że doczekamy się uaktualnień gdyż zamierzam z niego kozystać od przyszłego sezonu Smile
P.S. Kiedy uaktualnienie ??


POZDRAWIAM
Odp: FreshManager - komenatrze [wiadomość #13255 (odpowiedź na #609) ] nie, 06 kwiecień 2008 20:58 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
DanielP jest aktualnie niedostępny DanielP
Wiadomości: 53
Dołączył(a): luty 2007
Początkujący
wszystko fajnie tylko nie można dodać zabiegu preparatem którego nie ma w spisie np nawozami w płynie.....
czekam na zmiany tej niedogodnej funkcji bo program jest fajny
POzdrawiam
Odp: FreshManager - komenatrze [wiadomość #13258 (odpowiedź na #13255) ] nie, 06 kwiecień 2008 21:09 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Robercik jest aktualnie niedostępny Robercik
Wiadomości: 191
Dołączył(a): kwiecień 2007
Zaawansowany
witam
może kolego jest i fajny ale na razie nie aktualny bo wiele środków jest wycofanych a w spisie jeszcze widnieją -co do mieszania środków z nawozami płynnymi to chyba takiego opracowania się nie doczekasz mało jest prób robionych w tym temacie i trzeba robic próby samemu na testowym drzewku- zapisyważ co się dzieje z cieczą ,z liśćmi, owocami i dzielić się z kolegami wiadomościami na forum.


Robert
Odp: FreshManager - komenatrze [wiadomość #13658 (odpowiedź na #13258) ] pią, 18 kwiecień 2008 14:27 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
DanielP jest aktualnie niedostępny DanielP
Wiadomości: 53
Dołączył(a): luty 2007
Początkujący
Robercik napisał(a) dnia nie, 06 kwiecień 2008 09:09

witam
może kolego jest i fajny ale na razie nie aktualny bo wiele środków jest wycofanych a w spisie jeszcze widnieją -co do mieszania środków z nawozami płynnymi to chyba takiego opracowania się nie doczekasz mało jest prób robionych w tym temacie i trzeba robic próby samemu na testowym drzewku- zapisyważ co się dzieje z cieczą ,z liśćmi, owocami i dzielić się z kolegami wiadomościami na forum.


trochę sie nie zrozumieliśmy - mi chodziło o to że jak juz wykonam zabieg i chcę go zewidencjonować w programie - to jeśli nie ma go w bazie danych to go nie dodam np zabieg mocznikiem, czy saletrą wapniową itp
Jeśli ma to być mój program do zapisywania wszystkiego co robie w sadzie to powinna być możliwość takich wpisów jakie chcę
POzdrawiam
Odp: FreshManager - komenatrze [wiadomość #13665 (odpowiedź na #609) ] pią, 18 kwiecień 2008 20:34 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
DanielP jest aktualnie niedostępny DanielP
Wiadomości: 53
Dołączył(a): luty 2007
Początkujący
więc czekamy cierpliwie
POzdro
Odp: FreshManager - komenatrze [wiadomość #13891 (odpowiedź na #609) ] czw, 24 kwiecień 2008 10:54 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Hunter jest aktualnie niedostępny Hunter
Wiadomości: 476
Dołączył(a): grudzień 2006
Stały bywalec
no i d... pobrałem aktualizacje i na początku niemogłem dodac zabiegu teraz nawet niemoge włączyc programu Sad


...
Odp: FreshManager - komenatrze [wiadomość #13903 (odpowiedź na #609) ] czw, 24 kwiecień 2008 15:24 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
pomolog jest aktualnie niedostępny pomolog
Wiadomości: 3100
Dołączył(a): styczeń 2007
Maniak
Pierwsze otwarcie po aktualizacji trwa chwilkę - ale później u mnie było ok... Pozdrawiam Smile


http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku
Odp: FreshManager - komenatrze [wiadomość #13911 (odpowiedź na #13891) ] czw, 24 kwiecień 2008 19:41 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Gosc jest aktualnie niedostępny Gosc
Wiadomości: 6930
Dołączył(a): listopad 2006
Maniak
Niewiem co sie dzieje ale u mnie po aktualizacji tez nie mogę otworzyć a na dodatek wyskakuje komunikat:
Run-time error "70":Permission denied.
Może ktoś wie o co w tym chodzi?
Odp: FreshManager - komenatrze [wiadomość #13915 (odpowiedź na #609) ] czw, 24 kwiecień 2008 20:13 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
pomolog jest aktualnie niedostępny pomolog
Wiadomości: 3100
Dołączył(a): styczeń 2007
Maniak
Faktycznie dzieją się cuda Very Happy - ale u mnie przynajmniej dopiero na końcowym etapie wpisywania zabiegu... problem mam z 3 kolumną w "dodaj preparat" - zamiast listy preparatów wyskakuje działanie... Pozdrawiam Smile


http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku
Odp: FreshManager - komenatrze [wiadomość #13916 (odpowiedź na #609) ] czw, 24 kwiecień 2008 20:31 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Gosc jest aktualnie niedostępny Gosc
Wiadomości: 6930
Dołączył(a): listopad 2006
Maniak
Witam,

no i sie nam troszke skrzaczyla aktualizacja. problem sie rozwiazuje. dla tych co zrobili aktualizacje a nie chce im program dzialac prosze o odinstalowanie i zainstalowanie ponownie. Nastepnie jak program poprosi o aktualizacje do wersji 1.1.0 to wyrazcie zgode ale po nastepnym uruchomieniu poprosi o zgode o aktualizacje do ver 2.0. na razie kliknijcie 'nie'. taki zabieg pzoowoli na dalsze korzystanie z programu bez utraty danych. O mozliowosci zainstalowania poprawenej aktualizacji poinformuje niebawem.

Pozdrawiam
Odp: FreshManager - komenatrze [wiadomość #13918 (odpowiedź na #609) ] czw, 24 kwiecień 2008 20:35 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Gosc jest aktualnie niedostępny Gosc
Wiadomości: 6930
Dołączył(a): listopad 2006
Maniak
U tych u ktorych program dziala prosze odznaczyc w konfiguracji zeby nie aktualizowal bazy dancyh. Tylko to pole prosze odznacztyc i ponownie uruchomic program.
Jesli komus nie dziala aplikacja prosze o odinstalowanie i zainstalowanie ponowne a nastepnie po aktualizacji do ver 2.0 odznaczyc aktualizacje bazy dancyh.

Przepraszamy za utrudnienia jest to skomplikowana aplikacja i sa rzeczy nieprzewidziane.

[Uaktualnione dnia: czw, 24 kwiecień 2008 21:06] przez Moderatora

Odp: FreshManager - komenatrze [wiadomość #13928 (odpowiedź na #609) ] pią, 25 kwiecień 2008 06:31 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
DanielP jest aktualnie niedostępny DanielP
Wiadomości: 53
Dołączył(a): luty 2007
Początkujący
no i mnie jakoś działa po aktualizacji.
pierwsze oceny:
hmm opcja magazyn a raczej tu będzie magazyn - trzeba poczekać,
no i dla mnie bardzo ważna kwestia - wczoraj np pryskałem delanem + rosabor - a w zabiegach mogę uwzględnić tylko delan - czyli nic się nie zmieniło w porównaniu do poprzedniej wersji w tej zakładce.
Moja ocena jeśli chodzi o program nie zmieniła się - ogólnie jest dobrze - tylko czekam na poprawienie szczegółów.
POzdrawiam
Odp: FreshManager - komenatrze [wiadomość #13935 (odpowiedź na #13918) ] pią, 25 kwiecień 2008 17:22 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Gosc jest aktualnie niedostępny Gosc
Wiadomości: 6930
Dołączył(a): listopad 2006
Maniak
Do TurboPtys no i odinstalowałem,zainstalowałem od nowa i nadal wyświetla się komunikat który podawałem wcześniej!!I CO TU ROBIĆ Crying or Very Sad
Odp: FreshManager - komenatrze [wiadomość #13936 (odpowiedź na #630) ] pią, 25 kwiecień 2008 17:26 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Gosc jest aktualnie niedostępny Gosc
Wiadomości: 6930
Dołączył(a): listopad 2006
Maniak
w sprawie niedzialajacego FreshManager prosze o kontakt na priva z podaniem numeru telefonu lub SMS to oddzwonie i pomoge zainstalowac prgram ponownie.

[Uaktualnione dnia: pią, 25 kwiecień 2008 21:51] przez Moderatora

Poprzedni wątek:Cytowanie selektywne
Następny wątek:Prpozycje co można dodac w galerii :D
Idź do forum:
  

[ RSS (XML) ] [ ]