użytkownik: Gość | logowanie
Strona główna » Forum Sadownicze Portalu - sadownictwo.com.pl » pozostałe informacje » Forum portalu - sadownictwo.com.pl
Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #54349 (odpowiedź na #203) ] pon, 21 marzec 2011 22:50 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
sadownik44 jest aktualnie niedostępny sadownik44
Wiadomości: 303
Dołączył(a): styczeń 2009
Stały bywalec
Mówi się nieraz - jak czarne na białym i ciągnie się to przez te całe wieki , praktycznie od zarania dziejów , to czy warto to zmieniać ? sadownictwo.com.pl to nie aparat fotograficzny z funkcją negatywu , ale nawet dla jednostek powinno mieć futurystyczną opcję zmiany tła na czarne , dla niektórych jest przyjazne dla oczu a na innych może pesymistycznie oddziaływać . Wolność wyboru ponad wszystko .

[Uaktualnione dnia: pon, 21 marzec 2011 22:52] przez Moderatora

Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #54350 (odpowiedź na #54349) ] pon, 21 marzec 2011 22:53 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
admin jest aktualnie niedostępny admin
Wiadomości: 168
Dołączył(a): listopad 2006
Zaawansowany
Administrator
Sunrise napisał(a) dnia pon, 21 marzec 2011 10:50

ale nawet dla jednostek powinno mieć futurystyczną opcję zmiany tła na czarne , dla niektórych jest przyjazne dla oczu a na innych może pesymistycznie oddziaływać . Wolność wyboru ponad wszystko .


Czyli co opcja tzw. 'skórek' ? To byłoby odpowiednie rozwiązanie ?


Administrator portalu
sadownictwo.com.pl
Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #54428 (odpowiedź na #203) ] śro, 23 marzec 2011 18:45 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
pomolog jest aktualnie niedostępny pomolog
Wiadomości: 3100
Dołączył(a): styczeń 2007
Maniak
Te "skórki" (może za sprawą porównania z GG) jakoś średnio widzę (choć to opcja wyboru) - ale mam inną propozycję... pisali koledzy o tym "szybkim wylogowaniu" podczas odpowiedzi, ja mam podobne zagadnienie... choć aktywność w pisaniu wiadomości różna bywa - zdarza się temat, który albo w danym momencie wywołuje bardzo duże zainteresowanie i tych odpowiedzi jest udzielanych w tym samym czasie kilka, przez różnych użytkowników... powstaje mały zamęt, zamieszanie, potem się nawzajem przepraszamy że piszemy de facto to samo bo w tym samym momencie. Jest na niektórych forach takie ustawienie, że kilkając "wyślij/odpowiedz" - jeśli w trakcie naszego pisania odpowiedzi pojawił się nowy post - zostajemy o tym poinformowani i możemy jeszcze treść zmienić, bez konieczności późniejszej edycji już po ukazaniu się na forum, w temacie. Czy możemy i u nas to wprowadzić i co na to koledzy sadownicy? Pozdrawiam serdecznie Smile


http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku
Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #54467 (odpowiedź na #54428) ] czw, 24 marzec 2011 10:23 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
admin jest aktualnie niedostępny admin
Wiadomości: 168
Dołączył(a): listopad 2006
Zaawansowany
Administrator
pomolog napisał(a) dnia śro, 23 marzec 2011 06:45

Jest na niektórych forach takie ustawienie, że kilkając "wyślij/odpowiedz" - jeśli w trakcie naszego pisania odpowiedzi pojawił się nowy post - zostajemy o tym poinformowani i możemy jeszcze treść zmienić, bez konieczności późniejszej edycji już po ukazaniu się na forum, w temacie. Czy możemy i u nas to wprowadzić i co na to koledzy sadownicy? Pozdrawiam serdecznie Smile


W portalu jest już ta funkcja subskrypcji. Jeśli odpowiadasz na dany temat (na forum) możesz zaznaczyć iż po każdej odpowiedzi (wpisie) zostaje wysyłany mail pt: Nowa wiadomość w wątku …
Musisz jednak pierwszy raz odpowiedzieć/napisać coś w temacie, bo skąd ma system=forum wiedzieć ze jesteś zainteresowany każdym tematem


Administrator portalu
sadownictwo.com.pl
Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #54468 (odpowiedź na #54467) ] czw, 24 marzec 2011 10:42 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
pomolog jest aktualnie niedostępny pomolog
Wiadomości: 3100
Dołączył(a): styczeń 2007
Maniak
Nie, nie - nie o to chodzi Smile Nie zrozumieliśmy się... nie w tym rzecz, żeby przychodziło nam powiadomienie na skrzynkę pocztową, kiedy ktoś odpowiada (bo wtedy przed wysłaniem własnej odpowiedzi należałoby jeszcze sprawdzać za każdym razem pocztę, co już kompletnie mija się z celem), ale o automatyczne "zatrzymanie" (nie wiem jak to dokładnie sprecyzować) odpowiedzi w momencie wysyłania - w sytuacji, kiedy w czasie od "napisz odpowiedź" do "wyślij" (czyli w przktyce kiedy piszemy) pojawił się inny post w tym temacie...
admin napisał(a) dnia czw, 24 marzec 2011 10:23

bo skąd ma system=forum wiedzieć ze jesteś zainteresowany każdym tematem

... nie każdym - tylko tym konkretnym... ano właśnie stąd wie, że wysyłasz "odpowiedź" na ten temat. I jeśli ostatnią wypowiedzią jest ta, na którą odpowiadasz - wszystko jest "tradycyjnie" - post zostaje dodany... ale jeśli w międzyczasie (w trakcie Twojego pisania) pojawiła się jakaś wypowiedź, otrzymujesz informację (nie na pocztę - tu w okienku) że pojawił się kolejny post... i czy chcesz treść swojego zmienić przed dodaniem, czy też wysłać bez zmian. To drobiazg, zwykłe ułatwienie, nic więcej Smile Pozdrawiam serdecznie Smile


http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku
Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #54531 (odpowiedź na #54468) ] pią, 25 marzec 2011 20:49 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
minisad jest aktualnie niedostępny minisad
Wiadomości: 48
Dołączył(a): maj 2009
Początkujący
To może spróbuję ten problem wytłumaczyć. Załóżmy, że czytam dowolny wątek i w nim chcę odpowiedzieć na ostatni post. W czasie kiedy piszę, ktoś wysyła wcześniej post z odpowiedzią. Wówczas kiedy chcę wysłać mój post powinien się pojawić na przykład taki komunikat: ,,Przynajmniej jeden post został dopisany w tym wątku. Jeśli chcesz, możesz poprawić swój post". Jeśli dalej chcę wysłać swoją wiadomość klikam ponownie ,,WYŚLIJ".

[Uaktualnione dnia: pią, 25 marzec 2011 20:51]

Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #54555 (odpowiedź na #54531) ] pią, 25 marzec 2011 23:27 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
admin jest aktualnie niedostępny admin
Wiadomości: 168
Dołączył(a): listopad 2006
Zaawansowany
Administrator
Zgadza się, ale skąd ma system wiedzieć czy odpowiedź jest poprawna ?

1. Podczas pisania odpowiedzi (własnej) padła poprawna odpowiedź – to ja aby się nie powtarzać kasuje swój wpis.
2. Podczas pisania odpowiedzi (własnej) padła poprawna odpowiedź – ale ja chce pytającego utwierdzić w przekonanie ze mój poprzednik miał rację więc zamieszczam swoją
3. Podczas pisania odpowiedzi (własnej) padła poprawna odpowiedź – jednak ja bym z nią polemizował zamieszczam swoją
4. Podczas pisania odpowiedzi (własnej) padła niepoprawna odpowiedź – ja o tym nie wiem i wpisuje swoją (prawdopodobnie poprawną)
5. Podczas pisania odpowiedzi (własnej) padła niepoprawna odpowiedź – to ja przedstawiam swoje stanowiska

A tak naprawdę nie wiem czy można (zapytam informatyków) aby system dawał podgląd w czasie rzeczywisty a ilość wpisów w danym temacie. A co napiszcie jeśli tak się zdarzy wszak zarejestrowanych jest w portalu ponad 11 tyś kont w tej samej chwili kliką dwie osoby ? Wygra ten kto:
1. Ma szybszy Internet
2. Wcześniej odświeży stronę
3. Używa szybszej przeglądarki

Tutaj wyjście z sytuacji jest tylko jedno podgląd rzeczywisty lub korzystanie z funkcji usuń jeśli ktoś uważa ze nie chce się powtarzać.


Administrator portalu
sadownictwo.com.pl
Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #54558 (odpowiedź na #203) ] pią, 25 marzec 2011 23:32 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
pomolog jest aktualnie niedostępny pomolog
Wiadomości: 3100
Dołączył(a): styczeń 2007
Maniak
Chodzi tu o wyeliminowanie sytuacji 1 Wink Ale faktycznie - jeżeli taka sytuacja nie ma zbyt często miejsca... sprawa tylko była poddana do dyskusji Smile A "pół żartem, pół serio" bardziej dla mnie osobiście przydatna byłaby funkcja "czy użytkownik zasiadając do klawiatury zapoznał się z regulaminem forum" Very Happy Bo przyznam, że w tym momencie biegam od jednego działu do drugiego łącząc lub kasując posty jednego "uparciucha" Mad Pozdrawiam serdecznie Smile

[Uaktualnione dnia: pią, 25 marzec 2011 23:37]


http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku
Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #54559 (odpowiedź na #54558) ] pią, 25 marzec 2011 23:37 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
admin jest aktualnie niedostępny admin
Wiadomości: 168
Dołączył(a): listopad 2006
Zaawansowany
Administrator
pomolog napisał(a) dnia pią, 25 marzec 2011 11:32

Chodzi tu o wyeliminowanie sytuacji 1 Pozdrawiam serdecznie Smile

Używaj przycisku USUŃ  i po spawie

pomolog napisał(a) dnia pią, 25 marzec 2011 11:32

(...)Bo przyznam, że w tym momencie biegam od jednego działu do drugiego łącząc lub kasując posty jednego "uparciucha" Mad Pozdrawiam serdecznie Smile

KRIS91K 17 wpisów w 8 minut – naprawdę nieźle – idzie na ilość bo w ostatnich nawet już nowych tematach nie wpisuje treści – OCZYWIŚCIE JUŻ ZABLOKOWANY


Administrator portalu
sadownictwo.com.pl
Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #54866 (odpowiedź na #203) ] sob, 02 kwiecień 2011 00:32 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
pomolog jest aktualnie niedostępny pomolog
Wiadomości: 3100
Dołączył(a): styczeń 2007
Maniak
Na stronie głównej portalu (pod newsami) administrator utworzył dla Was dział z linkami do forum na temat "Choroby i szkodniki drzew i krzewów owocowych". Mamy nadzieję, że będzie to pomocne narzędzie - wystarczy "kliknąć" i już jesteście w interesującym Was temacie Smile Pozdrawiam serdecznie Smile


http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku
Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #57262 (odpowiedź na #54866) ] sob, 07 maj 2011 21:04 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Sigmund jest aktualnie niedostępny Sigmund
Wiadomości: 1005
Dołączył(a): styczeń 2007
Maniak
miszel
Wiadomości: 0
Dołączył(a): luty 2008

Jakiś bug ?Smile.
Pozdrawiam


http://poema.pl/publikacja/52998-after-apple-picking
Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #57270 (odpowiedź na #203) ] sob, 07 maj 2011 21:40 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
pomolog jest aktualnie niedostępny pomolog
Wiadomości: 3100
Dołączył(a): styczeń 2007
Maniak
Dzieje się tak, kiedy ktoś za bardzo "grzebie" w ustawieniach profilu Smile Dlatego wielokrotnie już prosiliśmy, żeby zmian dokonywać przez admina (z jego panelu). Wtedy nie będzie kłopotu Pozdrawiam serdecznie Smile


http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku
Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #57434 (odpowiedź na #203) ] pon, 09 maj 2011 06:06 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
miszel jest aktualnie niedostępny miszel
Wiadomości: 345
Dołączył(a): luty 2008
Stały bywalec
Chciałbym dowiedzieć się co stało się z moim awatarem. Przez pewien czas widziałem go u innego użytkownika. Tym samym pojawiał się automatycznie u nas dwóch, a teraz zostałem go pozbawiony.
Co do „ grzebania ” w swych ustawieniach to robiłem to któryś rok wstecz, jak montowałem swój awatar i od tej pory nie miałem potrzeby dokonywania zmian w swoich ustawieniach.
Więc czy jest to wpływ admina, czy innego użytkownika ?


POZDRAWIAM
MISZEL
Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #57640 (odpowiedź na #57434) ] śro, 11 maj 2011 15:30 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
admin jest aktualnie niedostępny admin
Wiadomości: 168
Dołączył(a): listopad 2006
Zaawansowany
Administrator
miszel napisał(a) dnia pon, 09 maj 2011 06:06


Więc czy jest to wpływ admina, czy innego użytkownika ?


Z naszej strony nie mamy wpływu na wygląd avatar-a. Każdy z użytkowników może sam dokonywać modyfikacji. Z opisu który Pan przedstawia moim zdaniem to wina przeglądarki. Proszę spróbowac tak: wyczyścić przeglądarkę zalogować się do portalu i sprawdzić czy wówczas na Pana profilu jest właściwy avatar


Administrator portalu
sadownictwo.com.pl
Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #59674 (odpowiedź na #203) ] nie, 12 czerwiec 2011 14:43 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
wojtekx jest aktualnie niedostępny wojtekx
Wiadomości: 906
Dołączył(a): styczeń 2010
Maniak
Od jakiegoś czasu nie moge uzywać myszki prawego klawisza i funkcji kopiuj, wklej czym to jest spowodowane dodam ze na innych stronach internetowych wszystko działa OK.

[Uaktualnione dnia: nie, 12 czerwiec 2011 14:44]

Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #59688 (odpowiedź na #203) ] nie, 12 czerwiec 2011 18:49 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
marcos84 jest aktualnie niedostępny marcos84
Wiadomości: 252
Dołączył(a): październik 2008
Zaawansowany
Pewnie Admin zablokował skrypt aby nie dochodziło do "plagiatów";). U mnie jest ta sama sytuacja a może to coś nie tak jest z przeglądarką Rolling Eyes. Pozdrawiam

[Uaktualnione dnia: nie, 12 czerwiec 2011 18:50]

Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #59689 (odpowiedź na #59688) ] nie, 12 czerwiec 2011 19:06 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
pomolog jest aktualnie niedostępny pomolog
Wiadomości: 3100
Dołączył(a): styczeń 2007
Maniak
marcos84 napisał(a) dnia nie, 12 czerwiec 2011 06:49

Pewnie Admin zablokował skrypt aby nie dochodziło do "plagiatów...

Dokładnie - tak jest w istocie Wink Funkcja "kliknij myszką" jest celowo zablokowana Pozdrawiam serdecznie Smile


http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku
Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #59692 (odpowiedź na #203) ] nie, 12 czerwiec 2011 19:41 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
wojtekx jest aktualnie niedostępny wojtekx
Wiadomości: 906
Dołączył(a): styczeń 2010
Maniak
O ile funkcje kopiuj i wklej sa mniej istotne to problem jest z sprawdzaniem pisowni to mogło by byc odblokowane
Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #59695 (odpowiedź na #203) ] nie, 12 czerwiec 2011 20:50 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
miszel jest aktualnie niedostępny miszel
Wiadomości: 345
Dołączył(a): luty 2008
Stały bywalec
Pomysł blokady uważam za mylny i nie poprawny.
Wcześniej była zmianka o sprawdzaniu swojej pisowni - odsyłanie do "Worda".
Teraz funkcja kopiowania i wklejania zablokowana. Mad
Więc pozostaje pisać z błędami, albo wcale. Confused
Decyzja pozostaje dla indywidualnego użytkownika Rolling Eyes

[Uaktualnione dnia: nie, 12 czerwiec 2011 20:55]


POZDRAWIAM
MISZEL
Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #59702 (odpowiedź na #59695) ] nie, 12 czerwiec 2011 22:32 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Radek1 jest aktualnie niedostępny Radek1
Wiadomości: 96
Dołączył(a): grudzień 2007
Początkujący
Zmiana zazad funkcjonowania forum uprzykszyła życie
Przy dłuzej pisanej wypowiedzi aby jej nie stracić można było sobie najpierw napisać w np: WORDzie po czym skopiować i wkleić na forum teraz tego niemożna. Teraz pozostaje częściej zapisywać tzn jeszcze przed zakończeniem wypowiedzi po czym można ją kilkukrotnie edytować i dopisywać
Mam bardzo wolnego Neta w związku z czym przed zmianami otwierałem kilka wątków w nowych kartach które się ładowały a ja w międzyczasie sobie czytałem i pisałem, a teraz nie można

Może jakieś wyjaśnienia od administratora dlaczego te nieprzyjazdne dla urzytkowników zmiany zostały wprowadzone

[Uaktualnione dnia: nie, 12 czerwiec 2011 22:39]

Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #59703 (odpowiedź na #203) ] nie, 12 czerwiec 2011 23:09 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
sandvik jest aktualnie niedostępny sandvik
Wiadomości: 0
Dołączył(a): listopad 2008
Nowy
Ta zmiana napewno nie bedzie służyć temu portalowi na lepsze z reszta juz widac to po ilosci nowych wpisów na forum
Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #59837 (odpowiedź na #59703) ] śro, 15 czerwiec 2011 22:00 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
szczypiorek jest aktualnie niedostępny szczypiorek
Wiadomości: 570
Dołączył(a): styczeń 2009
Maniak
Jak dla mnie to kiepski pomysł z tą blokadą nie można nawet pisowni sprawdzic Sad mam zrytą klawiature i nie mam wielu liter Very Happy a tak brałem edytuj i po kłopocie a co do tych plagjatuw to jeśli ktoś takowy wyczai to wystarczy wytknąc palcem i po problemie Cool
Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #60041 (odpowiedź na #59689) ] pon, 20 czerwiec 2011 08:42 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
sandvik jest aktualnie niedostępny sandvik
Wiadomości: 0
Dołączył(a): listopad 2008
Nowy
pomolog napisał(a) dnia nie, 12 czerwiec 2011 07:06

marcos84 napisał(a) dnia nie, 12 czerwiec 2011 06:49

Pewnie Admin zablokował skrypt aby nie dochodziło do "plagiatów...

Dokładnie - tak jest w istocie Wink Funkcja "kliknij myszką" jest celowo zablokowana Pozdrawiam serdecznie Smile

To nie jest dobry pomysł bo i tak raczej nikt nie robił plagiatów na tym forum a tak naprawdę jak ktoś bardzo chce to i tak jest możliwość kopiowania i wklejania, może kiedyś pokaże jak to się robi.
Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #60084 (odpowiedź na #203) ] pon, 20 czerwiec 2011 21:45 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
pomolog jest aktualnie niedostępny pomolog
Wiadomości: 3100
Dołączył(a): styczeń 2007
Maniak
No cóż... w tej sprawie może wypowiedzieć się jedynie administrator (liczę na to, że wyjaśni sytuację obszerniej użytkownikom). Ja rozumiem Jego argumenty - choć sam pomysł i dla mnie - jako (ponoć) głównego moderatora Wink - jest bardzo dużym utrudnieniem w "kontrolowaniu" i pilnowaniu forum. I tyle z mojej strony w temacie Pozdrawiam serdecznie Smile


http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku
Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #60254 (odpowiedź na #60084) ] czw, 23 czerwiec 2011 21:24 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
minisad jest aktualnie niedostępny minisad
Wiadomości: 48
Dołączył(a): maj 2009
Początkujący
Jak najprościej i najszybciej wstawić zdjęcie na Forum?
Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #60256 (odpowiedź na #60254) ] czw, 23 czerwiec 2011 23:49 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Zdzich jest aktualnie niedostępny Zdzich
Wiadomości: 697
Dołączył(a): grudzień 2006
Maniak
Pod okienkiem pisania wiadomości są opcje dodawania plików graficznych.

http://www.sadownictwo.com.pl/index.php/forum/index.php/fa/2727/0/

Klikasz "wybierz" - potem " dodaj plik" a na końcu jak chcesz to polecenie
" Wstaw obraz do treści wiadomości "


Pozdrawiam
Zdzich

http://images31.fotosik.pl/424/355e1b2ab0b5a739m.gif Staram się poprawnie pisać po polsku.
Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #60323 (odpowiedź na #203) ] sob, 25 czerwiec 2011 20:11 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
marcos84 jest aktualnie niedostępny marcos84
Wiadomości: 252
Dołączył(a): październik 2008
Zaawansowany
A Amin milczy w sprawie możliwości kopiowania i wklejania tekstu do treści wiadomości a to strasznie utrudnia rozmowy na forum Sad Mad Twisted Evil .
Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #60378 (odpowiedź na #60323) ] nie, 26 czerwiec 2011 22:19 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
minisad jest aktualnie niedostępny minisad
Wiadomości: 48
Dołączył(a): maj 2009
Początkujący
Co mogę robić nie tak, ponieważ nie mogę wstawić zdjęcia? Mam kilka fotek na komputerze z mojego sadu, które chciałbym zamieścić na Forum. Rozmiar zdjęcia to np. 2,61 MB.
Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #60383 (odpowiedź na #60378) ] nie, 26 czerwiec 2011 22:26 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
pomolog jest aktualnie niedostępny pomolog
Wiadomości: 3100
Dołączył(a): styczeń 2007
Maniak
minisad napisał(a) dnia nie, 26 czerwiec 2011 10:19

Co mogę robić nie tak, ponieważ nie mogę wstawić zdjęcia? Mam kilka fotek na komputerze z mojego sadu, które chciałbym zamieścić na Forum. Rozmiar zdjęcia to np. 2,61 MB.

A jaki jest dopuszczalny rozmiar? Podpowiem: szukaj informacji tam, gdzie próbujesz dodać zdjęcie... Jak nie znajdziesz - koledzy może zrobią "rzut ekranu" Pozdrawiam Smile


http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku
Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #60386 (odpowiedź na #60378) ] nie, 26 czerwiec 2011 22:35 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
admin jest aktualnie niedostępny admin
Wiadomości: 168
Dołączył(a): listopad 2006
Zaawansowany
Administrator
minisad napisał(a) dnia nie, 26 czerwiec 2011 10:19

Co mogę robić nie tak, (...) Rozmiar zdjęcia to np. 2,61 MB.

a można wstawić do 200 KB pojedyncze zdjęcia. Proponuje zmniejszyć edytorem do zdjęć: Corel, Photoshop lub innym...
(taka informacja pojawia się zawsze przy dodawaniu informacji
http://www.sadownictwo.com.pl/index.php/forum/index.php/fa/2730/0/

  • Załącznik: rozmiar.jpg
    (Rozmiar: 17.87KB, Pobrane 417 razy)

[Uaktualnione dnia: nie, 26 czerwiec 2011 22:38]


Administrator portalu
sadownictwo.com.pl
Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #60387 (odpowiedź na #60323) ] nie, 26 czerwiec 2011 22:40 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
admin jest aktualnie niedostępny admin
Wiadomości: 168
Dołączył(a): listopad 2006
Zaawansowany
Administrator
marcos84 napisał(a) dnia sob, 25 czerwiec 2011 08:11

A Amin milczy w sprawie możliwości kopiowania i wklejania tekstu do treści wiadomości a to strasznie utrudnia rozmowy na forum Sad Mad Twisted Evil .

milczy fakt Smile, ale analizuje i wprowadza kolejne zmiany. Będzie lepiej - cierpliwości...


Administrator portalu
sadownictwo.com.pl
Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #60401 (odpowiedź na #60387) ] pon, 27 czerwiec 2011 11:28 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Zdzich jest aktualnie niedostępny Zdzich
Wiadomości: 697
Dołączył(a): grudzień 2006
Maniak
Ja bym proponował darmowy irfan lub picassa. W obu przeglądarkach grafiki jest opcja zmiany rozmiaru zdjęć. Szerokość na nasze forum powinna wynosić około 720 pikseli a drugi rozmiar proporcjonalnie i wtedy nie będzie kłopotów.


Pozdrawiam
Zdzich

http://images31.fotosik.pl/424/355e1b2ab0b5a739m.gif Staram się poprawnie pisać po polsku.
Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #60403 (odpowiedź na #60401) ] pon, 27 czerwiec 2011 12:48 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
admin jest aktualnie niedostępny admin
Wiadomości: 168
Dołączył(a): listopad 2006
Zaawansowany
Administrator
Skalowanie zdjęcie systemu forum już potrafi sam. Jeśli ktoś wklei zdjęcie większe niż szerokość 750px.


Administrator portalu
sadownictwo.com.pl
Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #60415 (odpowiedź na #203) ] pon, 27 czerwiec 2011 19:06 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Spartakus jest aktualnie niedostępny Spartakus
Wiadomości: 163
Dołączył(a): listopad 2009
Zaawansowany
Czy ktoś mi odpowie dlaczego nie mogę otworzyć zakładki np. Jabłoń w nowym oknie?
Wszystkie ustawienia mam takie same jak wcześniej, gdy mogłem to zrobić...
Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #60419 (odpowiedź na #60415) ] pon, 27 czerwiec 2011 20:20 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
marcos84 jest aktualnie niedostępny marcos84
Wiadomości: 252
Dołączył(a): październik 2008
Zaawansowany
Spartakus napisał(a) dnia pon, 27 czerwiec 2011 07:06

Czy ktoś mi odpowie dlaczego nie mogę otworzyć zakładki np. Jabłoń w nowym oknie?
Wszystkie ustawienia mam takie same jak wcześniej, gdy mogłem to zrobić...


Poczytaj kilka postów wyżej w tym temacie admin zablokował skrypt i nie ma możliwości np. kopiowania i wklejania( oraz tak jak piszesz otwierania zakładki w nowym oknie) tekstu do nowego postu Mad . Ponoć mają być zmiany na portalu jak napisał Admin i dlatego to utrudnienie poczekamy zobaczymy a na razie jak to mówią" mówi się trudno żyje się dalej". Pozdrawiam

[Uaktualnione dnia: pon, 27 czerwiec 2011 20:21]

Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #60453 (odpowiedź na #203) ] pon, 27 czerwiec 2011 23:41 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Spartakus jest aktualnie niedostępny Spartakus
Wiadomości: 163
Dołączył(a): listopad 2009
Zaawansowany
marco dzięki wielkie za odpowiedź, przyznaję, że portal obecnie czytam tylko pobieżnie, bo teraz sezon czereśniowy u mnie Smile
Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #61826 (odpowiedź na #60453) ] wto, 19 lipiec 2011 17:39 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
daridari jest aktualnie niedostępny daridari
Wiadomości: 232
Dołączył(a): grudzień 2006
Zaawansowany
Mam takie pytanie. Jak dodać ogłoszenie? Nie mogę znaleźć opcji. Czy już za stary jestem. Czy wzrok zaczyna mi szwankować, ale nie widzę takiej opcji.
Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #61835 (odpowiedź na #61826) ] wto, 19 lipiec 2011 20:46 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Zdzich jest aktualnie niedostępny Zdzich
Wiadomości: 697
Dołączył(a): grudzień 2006
Maniak
http://www.sadownictwo.com.pl/index.php/forum/index.php/fa/2768/0/

Po zalogowaniu kliknij "Zarządzaj"


Pozdrawiam
Zdzich

http://images31.fotosik.pl/424/355e1b2ab0b5a739m.gif Staram się poprawnie pisać po polsku.
Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #61850 (odpowiedź na #61835) ] wto, 19 lipiec 2011 23:10 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
daridari jest aktualnie niedostępny daridari
Wiadomości: 232
Dołączył(a): grudzień 2006
Zaawansowany
Dzięki wielkie. Nie domyśliłbym się, że tam to jest.
Pozdrawiam
Odp: Forum portalu - sadownictwo.agro.pl [wiadomość #61859 (odpowiedź na #203) ] śro, 20 lipiec 2011 10:09 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do poprzedniej wiadomości
pomolog jest aktualnie niedostępny pomolog
Wiadomości: 3100
Dołączył(a): styczeń 2007
Maniak
Co nie oznacza, że ogłoszenie się pojawi (musi zostać zatwierdzone do publikacji) Smile http://www.sadownictwo.com.pl/2792__Ogloszenie-jak-dodawac
Pozdrawiam serdecznie Smile


http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku
Poprzedni wątek:konto - NOP
Następny wątek:Kontrole straży granicznej
Idź do forum:
  

[ RSS (XML) ] [ ]