użytkownik: Gość | logowanie
Strona główna » Forum Sadownicze Portalu - sadownictwo.com.pl » Mechanizacja sadownictwa » Świder ziemny z Wilkołaz
Świder ziemny z Wilkołaz [wiadomość #139231] wto, 11 listopad 2014 14:12 Przejdź do następnej wiadomości
kodek jest aktualnie niedostępny kodek
Wiadomości: 135
Dołączył(a): luty 2009
Zaawansowany
Witam
Chcę kupić świder ziemny do ciągnika. W sprzedaży jest Świder ziemny prod. MCMS Warka i kosztuje 3600zł. W internecie na otomoto, olx znalazłem ofertę wyglądającego prawie identycznie świdra z miejscowości Wilkołaz Trzeci, powiat kraśnicki, Lubelskie za 2100 zł. Czy może ktoś mi poradzić czy warto kupić ten tańszy? Używał ktoś z Was tego świdra.
http://olx.pl/oferta/swider-ziemny-16-25-40-50-cm-CID757-ID7 vphx.html#b5a832f756

[Uaktualnione dnia: wto, 11 listopad 2014 14:14]

Odp: Świder ziemny z Wilkołaz [wiadomość #139232 (odpowiedź na #139231) ] wto, 11 listopad 2014 15:23 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
radoslav jest aktualnie niedostępny radoslav
Wiadomości: 185
Dołączył(a): sierpień 2013
Zaawansowany
Na moje oko jest to jakaś samoróbka na którą nawet gwarancji nie dostaniesz. Fakt cena jest atrakcyjna w porównaniu do produkcji seryjnych (fabrycznych) czyli MCMS lub Ditta-Seria ale jeśli Ci gość nie da gwarancji chociażby na przystawkę to ja bym nie ryzykował.
Odp: Świder ziemny z Wilkołaz [wiadomość #139233 (odpowiedź na #139232) ] wto, 11 listopad 2014 16:22 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
oldii jest aktualnie niedostępny oldii
Wiadomości: 31
Dołączył(a): styczeń 2007
Początkujący
ja mam ten z Wilkołaza rama mocna przekładnia jakaś używka od rozrzutnika po regeneracji jak do tej pory sprawuje sie ok mankamentem bylo brak dziury pod mocowanie swidra przez co spadal z przekładni
Odp: Świder ziemny z Wilkołaz [wiadomość #139239 (odpowiedź na #139231) ] wto, 11 listopad 2014 17:03 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Sebaa jest aktualnie niedostępny Sebaa
Wiadomości: 70
Dołączył(a): luty 2013
Początkujący
Mam na sprzedaz taki swider, prod. Ditta Seria, bardzo malo uzywany, stan jak nowy, dwa wiertła.
Odp: Świder ziemny z Wilkołaz [wiadomość #139251 (odpowiedź na #139239) ] wto, 11 listopad 2014 20:45 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
rafalek jest aktualnie niedostępny rafalek
Wiadomości: 109
Dołączył(a): wrzesień 2009
Zaawansowany
jeśl już kupić to lepiej seryjny
Odp: Świder ziemny z Wilkołaz [wiadomość #139279 (odpowiedź na #139251) ] śro, 12 listopad 2014 14:06 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
kodek jest aktualnie niedostępny kodek
Wiadomości: 135
Dołączył(a): luty 2009
Zaawansowany
Dzięki za wskazówki. Rożnica w cenie to 1500 zł więc warto się pochylić nad tą propozycją. Ale kupić tanio i potem się męczyć nie warto. Myślałem, że macie jakieś dobre doświadczenia z tą maszyną.
Problemem jest ta przekładnia (z rozrzutnika) chociaż w ogłoszeniu jest że oryginalna. Reszta chyba nie ma takiego znaczenia jeżeli materiał solidny.
Odp: Świder ziemny z Wilkołaz [wiadomość #139297 (odpowiedź na #139279) ] śro, 12 listopad 2014 19:48 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
LUKASZLEON20 jest aktualnie niedostępny LUKASZLEON20
Wiadomości: 9
Dołączył(a): listopad 2013
Nowy
ja mam od niego. Powiem szczerze ze jestem z niego zadowolony
Odp: Świder ziemny z Wilkołaz [wiadomość #139400 (odpowiedź na #139297) ] sob, 15 listopad 2014 13:37 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
kodek jest aktualnie niedostępny kodek
Wiadomości: 135
Dołączył(a): luty 2009
Zaawansowany
LUKASZLEON20 napisał(a) dnia śro, 12 listopad 2014 07:48

ja mam od niego. Powiem szczerze ze jestem z niego zadowolony


Widziałem w ogłoszeniu, że oryginalna przekładnia Agromet. Czy w tej miejscowości jest dwóch producentów?
Odp: Świder ziemny z Wilkołaz [wiadomość #139425 (odpowiedź na #139231) ] nie, 16 listopad 2014 10:24 Przejdź do poprzedniej wiadomości
Kazimierz jest aktualnie niedostępny Kazimierz
Wiadomości: 708
Dołączył(a): grudzień 2006
Maniak
A maże jest tak że przekładnia z Agrometu jest zastosowana w rozrzutniku i dlatego jest oryginalna.
Poprzedni wątek:Glebogryzarka podkoronowa
Następny wątek:Wypożyczanie sprzętów sadowniczych.
Idź do forum:
  

[ RSS (XML) ] [ ]