użytkownik: Gość | logowanie
Strona główna » Forum Sadownicze Portalu - sadownictwo.com.pl » Nawadnianie » studnia głebinowa
Odp: studnia głebinowa [wiadomość #121346 (odpowiedź na #2353) ] czw, 10 kwiecień 2014 15:00 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
marekgrochal jest aktualnie niedostępny marekgrochal
Wiadomości: 30
Dołączył(a): luty 2014
Początkujący
studnia ma 44m tak studniarz wymierzył 6 m jest filtra lustro na 5 fachowiec znany nie pierwszą kopał i DUPA wody niema
Odp: studnia głebinowa [wiadomość #121349 (odpowiedź na #121346) ] czw, 10 kwiecień 2014 15:22 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
tomaszw jest aktualnie niedostępny tomaszw
Wiadomości: 868
Dołączył(a): sierpień 2008
Maniak
Woda jest tylko pokład glina a nie żwir i dlatego nie nadąża napływać. Jakiej wydajności masz pompę?
Odp: studnia głebinowa [wiadomość #121350 (odpowiedź na #121346) ] czw, 10 kwiecień 2014 15:28 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
tygrys23 jest aktualnie niedostępny tygrys23
Wiadomości: 0
Dołączył(a): wrzesień 2010
Nowy
co to znaczy ,,lustro na 5" u mnie w studni 40-metrowej jest do lustra wody 16m czyli 24m wody w rurze, 6m filtra a pompa wisi powyżej filtra gdzieś około 8m od dna by w filtrze nie powodować wiru i zasysania piachu ,tak chyba powinno być .

w jakiej glinie może być filtr?...przecież pokład w którym instaluje się filtr musi być jak najbardziej żwirkowaty, no może piaszczysty..

[Uaktualnione dnia: czw, 10 kwiecień 2014 15:32]

Odp: studnia głebinowa [wiadomość #121352 (odpowiedź na #2353) ] czw, 10 kwiecień 2014 15:46 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
marekgrochal jest aktualnie niedostępny marekgrochal
Wiadomości: 30
Dołączył(a): luty 2014
Początkujący
pompa 3kw 250 l na minutę
Odp: studnia głebinowa [wiadomość #121717 (odpowiedź na #2353) ] nie, 13 kwiecień 2014 23:55 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
waldus jest aktualnie niedostępny waldus
Wiadomości: 542
Dołączył(a): kwiecień 2007
Maniak
Albo trafiles na tak zwana bańkę wodna , do ktorej woda nie napływa i ja wypompowałes, lub słaba obsypka i zatkał sie filtr. Możesz miec równiez za mocna pompe która pompowała zaszybko i zatkałes filtr. Jeśli chodzi o zatkany filtr to trzeba zrobic tak zwane tłokowanie powinno pomóc.
Odp: studnia głebinowa [wiadomość #121769 (odpowiedź na #121717) ] pon, 14 kwiecień 2014 15:22 Przejdź do poprzedniej wiadomości
marekgrochal jest aktualnie niedostępny marekgrochal
Wiadomości: 30
Dołączył(a): luty 2014
Początkujący
Walduś to co byś teraz proponował zrobić z tą studnią
Poprzedni wątek:Nawadnianie w sadach
Następny wątek:Nawadnianie nadkoronowe
Idź do forum:
  

[ RSS (XML) ] [ ]