użytkownik: Gość | logowanie
Strona główna » Forum Sadownicze Portalu - sadownictwo.com.pl » Przechowalnictwo » Agregaty chłodnicze - tematy połączone  (5) 1 Głosów
Odp: Chłodnice [wiadomość #28914 (odpowiedź na #980) ] nie, 21 czerwiec 2009 11:36 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Gosc jest aktualnie niedostępny Gosc
Wiadomości: 6930
Dołączył(a): listopad 2006
Maniak
Panie Marcinie
Jeśli można prosiłbym o materiały o których pan pisze i którymi chętnie się Pan podzieli
info@aptacy.pl
Z góry dziękuję
Komora 50 - 55t [wiadomość #29522 (odpowiedź na #822) ] czw, 02 lipiec 2009 18:29 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
jagu83 jest aktualnie niedostępny jagu83
Wiadomości: 5
Dołączył(a): sierpień 2008
Nowy
Witam.

Mam komorę na 50 - 55t. Wypiankowane ściany i sufit. Pod posadzką bezpyłową dwie warstwy styropianu (2 x 5cm) i dwie folie. Drzwi gazoszczelne. W komorze będzie przechowywana kapusta, później jabłko (wapno).

W przyszłym roku będzie robiona druga komora 50 - 55t. Zależy mi na tym aby agregat potrafił obsłużyć dwie komory.

Kapusta wymaga mniejszej temperatury oraz mniejszej wilgotności.

Moje pytanie brzmi jaką chłodnicę i jaki agregat, sprężarkę itd. polecacie? Chodzi mi przede wszystkim o firmę i czym się różnią oprócz ceny.

Z chłodnic mam do wyboru: szwedzką (alfa lava 4 went. - 13500 zł), włoską (3 went. - 12900 zł), szwedzką (aja 3 went. - 17500 zł), holenderską (Gerchard - 23000 zł), polską.

Z agregatów: Bitzer (11000 zł) lub Bock (11000).

Ponieważ jest to mała komora to nie chciałbym wydawać dużych pieniędzy na sprzęt. Chcę zrobić dobrze i nie drogo. Mile widziane inne propozycje.
agregat chlodniczy [wiadomość #31983 (odpowiedź na #822) ] śro, 30 wrzesień 2009 21:42 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
pietka78 jest aktualnie niedostępny pietka78
Wiadomości: 39
Dołączył(a): styczeń 2008
Początkujący
Witam. Przed sezonem zainstalowano mi zestaw BITZER 2ec 3.2y i chłodnica THERMOKEY 240.66 na ok.20ton jabłka. Po włączeniu chłodnica pracuje non stop a agregat z przerwami. Chłodnica pracuje non stop aby się nie zaszraniała . Czy praca wentylatorów zbyt bardzo nie osuszy mi jabłka, a może lepiej zrezygnować z pracy wentylatorów non stop tylko podłączyć grzałki[są wbudowane w chłodnicy].Temperatura jaką chciałbym osiągnąć to 6-8'C.
Pozdrawiam.
Odp: agregat chlodniczy [wiadomość #31987 (odpowiedź na #31983) ] czw, 01 październik 2009 09:34 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Gosc jest aktualnie niedostępny Gosc
Wiadomości: 6930
Dołączył(a): listopad 2006
Maniak
Do twojego tematu jest odp. wątek w dziale przechowalnictwo , jeśli chodzi o chłodnice to przy załadunku komory może pracować non-stop , a gdy komora jest już pełna i ją zamykasz to przełącz tak by pracowała równolegle z sprężarką i włącz grzałki na oszranianie co 5-6 h a zimą to 12h
pozdrawiam
Odp: agregat chlodniczy [wiadomość #32111 (odpowiedź na #31987) ] pią, 09 październik 2009 21:24 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
pietka78 jest aktualnie niedostępny pietka78
Wiadomości: 39
Dołączył(a): styczeń 2008
Początkujący
Witam.
Dzięki SAD 100 za informację.A jestem ciekaw jak u innych jest z tym ''odtajaniem'' chłodnicy.Słyszałem że zamiast grzałek cyklicznie włączana jest sama chłodnica.
Pozdrawiam.
Odp: AGREGATY CHŁODNICZE-tematy połączone [wiadomość #32131 (odpowiedź na #822) ] nie, 11 październik 2009 14:17 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
ilek22 jest aktualnie niedostępny ilek22
Wiadomości: 0
Dołączył(a): styczeń 2008
Nowy
Witam!!Panowie posiadam zwykła przechowalnie o wymiarach dł.8,5m x szer.8,2 x wys.3,3m Mam pytanie czy z takiej komory da sie zrobic jakąś w miare chłodnie??Jaki sprzet byście zaproponowali na taką kubature to jest jakieś 60 ton POZDRAWIAM!
Odp: AGREGATY CHŁODNICZE-tematy połączone [wiadomość #34185 (odpowiedź na #822) ] pią, 08 styczeń 2010 16:51 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
discus jest aktualnie niedostępny discus
Wiadomości: 129
Dołączył(a): styczeń 2009
Zaawansowany
Czy ktoś z użytkowników forum wie może gdzie mogę dostać wentylator do chłodnicy firmy Frigor potocznie nazywanej "łódzką", w okolicach Warszawy.
Odp: AGREGATY CHŁODNICZE-tematy połączone [wiadomość #34754 (odpowiedź na #822) ] sob, 23 styczeń 2010 11:18 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
lukasz85 jest aktualnie niedostępny lukasz85
Wiadomości: 15
Dołączył(a): styczeń 2009
Nowy
Witam! Mam problem z agregatem, gdy temperatura na zewnątrz budynku spada poniżej -10*C wyskakuje mi presostat na niskim ciśnieniu. Wentylatory chodzą normalnie a agregat stoi. Za każdym razem muszę wchodzić do agregatu i go ręcznie resetować. Jaka może być przyczyna?
Odp: AGREGATY CHŁODNICZE-tematy połączone [wiadomość #34762 (odpowiedź na #34754) ] sob, 23 styczeń 2010 14:41 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Gosc jest aktualnie niedostępny Gosc
Wiadomości: 6930
Dołączył(a): listopad 2006
Maniak
lukasz85 przyczyna jest oczywista i nie wdając się w szczególy mechanizmu tego zjawiska powiem , że jest to... mróz. NIestety sytuacja ta będzie występowała do momentu zelżenia mrozu. Spróbuj jeszcze jednego triku ; po "zresetowaniu" agregatu ustaw w sterowniku dyferencjał sterowania (różnica między temp. załączenia agregatu a jego wyłączeniem) temperatury na 0.2 stopnia . W ten sposób agregat będzie się częściej załączał i wyłączał więc nie "zamarźnie" . PO zmianie parametru o którym mówiłem prawdopodobnie będziesz musiał jeszcze kilkukrotnie ręcznie "resetować" agregat zanim sytuacja się unormuje .

[Uaktualnione dnia: sob, 23 styczeń 2010 14:43] przez Moderatora

Odp: AGREGATY CHŁODNICZE-tematy połączone [wiadomość #34937 (odpowiedź na #822) ] pon, 25 styczeń 2010 20:58 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
lukasz85 jest aktualnie niedostępny lukasz85
Wiadomości: 15
Dołączył(a): styczeń 2009
Nowy
Dzięki serdeczne za poradę Smile
Agregaty chłodnicze [wiadomość #36138 (odpowiedź na #822) ] śro, 17 luty 2010 17:45 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
robak jest aktualnie niedostępny robak
Wiadomości: 10
Dołączył(a): wrzesień 2008
Nowy
Mam komorę o pow.500m3,zaproponowano mi do niej taki zestaw BITZER LH114/4CC-9,2Y i GOEDHART VNS 66407 EB.Co o takim zestawie sądzicie?
Odp: Agregaty chłodnicze [wiadomość #36139 (odpowiedź na #36138) ] śro, 17 luty 2010 18:08 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Gosc jest aktualnie niedostępny Gosc
Wiadomości: 6930
Dołączył(a): listopad 2006
Maniak
a możesz napisac ile taki zestaw kosztuje? bede wdzięczny Razz
Odp: Agregaty chłodnicze [wiadomość #36145 (odpowiedź na #36138) ] śro, 17 luty 2010 19:36 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
gerwazyzaganiacz jest aktualnie niedostępny gerwazyzaganiacz
Wiadomości: 58
Dołączył(a): marzec 2007
Początkujący
moim skromnym zdaniem ktos chce ci ozlocic dupsko i przyciac kupe kasy,ale jak cie stac to prosze bardzo
Odp: Agregaty chłodnicze [wiadomość #36162 (odpowiedź na #36139) ] czw, 18 luty 2010 16:53 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
robak jest aktualnie niedostępny robak
Wiadomości: 10
Dołączył(a): wrzesień 2008
Nowy
Cena za ten zestaw ok.60000tys.zł.Biorę go na PROW.Czy ten zestaw jest odpowiedni na 100 ton.
Odp: Agregaty chłodnicze [wiadomość #36164 (odpowiedź na #36138) ] czw, 18 luty 2010 17:14 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
marcos84 jest aktualnie niedostępny marcos84
Wiadomości: 252
Dołączył(a): październik 2008
Zaawansowany
robak napisał(a) dnia śro, 17 luty 2010 05:45

Mam komorę o pow.500m3,zaproponowano mi do niej taki zestaw BITZER LH114/4CC-9,2Y i GOEDHART VNS 66407 EB.Co o takim zestawie sądzicie?

Witam! moim zdaniem ten zestaw jest za mocny ja mam chłodnię na 80 ton i mam do niej agregat 7,2 i chłodnicę VNS 66357. A do jakich celów i kiedy masz zamiar używać chłodni? Pozdrawiam.
Odp: Agregaty chłodnicze [wiadomość #36177 (odpowiedź na #36164) ] czw, 18 luty 2010 19:14 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
robak jest aktualnie niedostępny robak
Wiadomości: 10
Dołączył(a): wrzesień 2008
Nowy
Tak myślałem,że ten zestaw może być za duży.Jaki byłby odpowiedni.Przechowywał będę jabłka do marca-kwietnia.
Odp: AGREGATY CHŁODNICZE- tematy połączone [wiadomość #36181 (odpowiedź na #822) ] czw, 18 luty 2010 19:50 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
SiarolEKOLOG jest aktualnie niedostępny SiarolEKOLOG
Wiadomości: 95
Dołączył(a): czerwiec 2009
Początkujący
taki zestaw to na 180 ton komorę jeśli chodzi o agregat.
Jakiej marki wyposarzenie do chłodni?? [wiadomość #36400 (odpowiedź na #822) ] czw, 25 luty 2010 07:18 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Gość
Witam.
W tym roku moim zamiarem jest wstawienie komory chłodniczej do przebudowanej już przechowalni. Wymiary komory to długość 12m szerokość 8m i wysokość 6m. Przyjąłem już że komora będzie z paneli z rdzeniem styropianowym tylko nie wiem jaki agregat, chłodnice itp tzn jakiej marki chodzi mi o sprzęt który jest energooszczędny i w przyzwoitej kwocie, być może panel z rdzeniem styropianowym to zła decyzja może lepszy jest z rdzeniem pianki proszę o opinie i fachowe doradztwo .
Pozdrawiam

[Uaktualnione dnia: czw, 25 luty 2010 07:19]

Agregat do chlodni [wiadomość #36561 (odpowiedź na #822) ] pon, 01 marzec 2010 22:41 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Gość
Witam wszystkich..

Mam następujące pytanie chciałem do nowo powstałej chłodni o wymiarach 8*5*3.80 chciałem wstawić agregat a nie mam zielonego pojęcia za jaka firma się oglądnąć, proszę o poradę


Odp: Agregaty chłodnicze [wiadomość #37351 (odpowiedź na #36162) ] nie, 21 marzec 2010 06:53 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Marcin jest aktualnie niedostępny Marcin
Wiadomości: 37
Dołączył(a): grudzień 2006
Początkujący
Witam,

Panie robak taki zestaw jest bardzo dobry ale do nieco większej komory tak ok 130ton. Na 500m3 jest w takiej konfiguracji za duży.
Cena też jest z górnej półki.W takiej komorze starczy i będzie też dobrze VNS 65407 i sprężarka 4DC-7.2 będzie z pewnością sporo taniej.

marcin
Odp: Agregaty chłodnicze [wiadomość #37389 (odpowiedź na #37351) ] nie, 21 marzec 2010 18:43 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Jarkoski jest aktualnie niedostępny Jarkoski
Wiadomości: 158
Dołączył(a): czerwiec 2007
Zaawansowany
Ja uważam że zestaw pana Robaka jest bardzo dobry na tą komorę.Będzie energooszczędny , nie będzie ususzki i dowolne dzienne załadunki. Razz

[Uaktualnione dnia: pon, 22 marzec 2010 07:15]

Odp: Chłodnice [wiadomość #37827 (odpowiedź na #980) ] pią, 02 kwiecień 2010 20:40 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Gość
Panie Marcinie chciałbym poznać pana opinię o zestawie chłodniczym do komory o wym 9,5x10,5x6 m.
Agregat GSE Q7 33Y SB P 17,5 kW wyd.chł.
Chłodnica IMT 450,76 E Thermokey , wyd.chł 38 kW, pow.wym 180m2,przepływ 23700 m3/h. zasięg strugi 35m o wymiarach 4,5m x 0,79 x 0,79 , 4 wentylatory fi 500mm.
Czy nie jest to zestaw przewymiarowany powodujący nadmierną ususzkę.
Jako alternatywę otrzymałem zestaw z agregatem Bitzer 4FC-5.2Y i dwoma chłodnicami jednowentylatorowymi Kuba SGBE 091C.
Odp: AGREGATY CHŁODNICZE- tematy połączone [wiadomość #41936 (odpowiedź na #822) ] wto, 22 czerwiec 2010 23:28 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
discus jest aktualnie niedostępny discus
Wiadomości: 129
Dołączył(a): styczeń 2009
Zaawansowany
Proszę o poradę znających temat jaki zestaw dobrać do komory o wymiarach 13*7*7 pod kontrolowaną atmosferę.
Odp: AGREGATY CHŁODNICZE- tematy połączone [wiadomość #42430 (odpowiedź na #41936) ] nie, 04 lipiec 2010 13:34 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
cherek jest aktualnie niedostępny cherek
Wiadomości: 16
Dołączył(a): maj 2010
Nowy
Energooszczędny, zachowujący wysoka wilgotność, oraz optymalny cenowo. Radzę zwrócić się z pytaniem do firm instalatorskich, i pomęczyć ich o parametry, szczególne jeżeli chodzi o sprawność układów.
Porady na forum mogą dotyczyć ogólnych zasad doboru:
- ilość wymian powietrza od 20 do 40 na godzinę np: dla komory 600 m3 wentylatory powinny przedmuchiwać od 12000 do 24000 m3/h , do doboru będzie miało znaczenie tempo załadunku komory, jeżeli pod kontrolę to znaczy ze szybki do tygodnia czasu załadunek, wtedy potrzeba więcej "chłodu" i powietrza.
Nie ma złych urządzeń są tylko źle dobrane i lub źle zastosowane:)
Nie ma za dużych chłodnic, decydować powinien rachunek ekonomiczny, i pytanie czy warto ? natomiast jeżeli chodzi o agregaty to często są montowane zbyt duże, co przy nie właściwej instalacji mści się dużą ususzką i dużymi rachunkami za energię.
Odp: AGREGATY CHŁODNICZE- tematy połączone [wiadomość #42907 (odpowiedź na #822) ] wto, 13 lipiec 2010 14:53 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
bbb131 jest aktualnie niedostępny bbb131
Wiadomości: 27
Dołączył(a): maj 2008
Początkujący
Muszę zainstalować do komory 260m3 instalację chłodniczą. Co myślicie o doborze urządzeń:
1.agregat coopeland scroll ZB-26 6,95KW
2. chłodnica SIARCO-COOL SCR9 16kW pow. wymiany 99m2 , wentylatory pchają powietrze przez chłodnicę
3. zawór elektroniczny alco EX-4 lub 5
4. sterownik Emerson EC3-332

[Uaktualnione dnia: wto, 13 lipiec 2010 14:55]

Odp: AGREGATY CHŁODNICZE- tematy połączone [wiadomość #43564 (odpowiedź na #42907) ] śro, 28 lipiec 2010 18:13 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
cherek jest aktualnie niedostępny cherek
Wiadomości: 16
Dołączył(a): maj 2010
Nowy
Podane dane, sugerują że dobór jest interesujący, zastrzegam że nie znam produktów podanych firm. Chłodnice do owoców powinny mieć rozkład rurek co 50x 50 mm, co gwarantuje właściwy /czytaj mały/ współczynnik przejmowania ciepła z m2 chłodnicy, chłodnice komercyjne mają ten rozkład rurek co 35 , 38 mm i miewają średnice rurek mniejsze niż 15 mm - 16 mm, chłodnica powinna mieć też gwarantowany zasięg wydmuchu powietrza.
icon14.gif  Odp: AGREGATY CHŁODNICZE- tematy połączone [wiadomość #43766 (odpowiedź na #43564) ] wto, 03 sierpień 2010 04:16 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
mera72 jest aktualnie niedostępny mera72
Wiadomości: 48
Dołączył(a): styczeń 2007
Początkujący
koledzy bardzo dobrym specjalistą w tej dziedzinie jest pan janusz ostatnio prowadził pracę w ACTIVTO MYŚLĘ ZE SAMO TO MÓWI ZA SIEBIE
Odp: AGREGATY CHŁODNICZE- tematy połączone [wiadomość #48218 (odpowiedź na #822) ] nie, 28 listopad 2010 20:31 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
antos jest aktualnie niedostępny antos
Wiadomości: 32
Dołączył(a): styczeń 2009
Początkujący
Panie Marcinie mam pytanie: mam komorę 500m3 i chłodniarz zaproponował mi do niej sprężarkę 4EC-6.2Y, skraplacz L104 - dwuwentylatorowy, chłodnica VNS 65407, zawór rozprężny krokowy Alco, w cenie za wszystko z montażem 47tys brutto. Czy to jest dobry sprzęt, stosowny do wymiarów mojej komory i czy cena nie jest zbyt wygórowana? Proszę o odpowiedź
Odp: AGREGATY CHŁODNICZE- tematy połączone [wiadomość #48981 (odpowiedź na #822) ] czw, 16 grudzień 2010 17:55 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
archeton jest aktualnie niedostępny archeton
Wiadomości: 70
Dołączył(a): styczeń 2008
Początkujący
Witam serdecznie. Bardzo proszę o poradę jaki mogę dobrać sprzęt do komory o wymiarach 13.5- 10.5-(6m wysokość). Komora jest dobrze docieplona, potrzebuję jakiegoś w miarę oszczędnego urządzenia nie powodującego nadmiernej ususzki. dodam jeszcze że okres załadunku będzie raczej trochę wydłużony
Odp: AGREGATY CHŁODNICZE- tematy połączone [wiadomość #49043 (odpowiedź na #822) ] sob, 18 grudzień 2010 09:38 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
archeton jest aktualnie niedostępny archeton
Wiadomości: 70
Dołączył(a): styczeń 2008
Początkujący
witam ponownie. pewna firma mi zaproponowała taki zestaw(komora ok 150 t):agregat Dorin AU2-H1500CC, chłodnica VNS-65457EB, system sterowania Danfoss Adap-Kool. Może ktoś się wypowie czy to dobre rozwiązanie
Odp: AGREGATY CHŁODNICZE- tematy połączone [wiadomość #49046 (odpowiedź na #49043) ] sob, 18 grudzień 2010 16:05 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Gość
a ile ci powiedzieli za ten zestaw
Odp: AGREGATY CHŁODNICZE- tematy połączone [wiadomość #49069 (odpowiedź na #822) ] nie, 19 grudzień 2010 07:32 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Marcin jest aktualnie niedostępny Marcin
Wiadomości: 37
Dołączył(a): grudzień 2006
Początkujący
Witam,

Panie antos zestaw, który Panu zaproponowaano jest wg mnie ok cena też ciekawa, tylko sprężarka mogłaby być o model większa - chyba że załadunek dzienny jest nieduży to wystarczy a podczas przechowywania da sobie rade.

Panie archeton chłodnica jest dobra do takiej komory, Adap Kool również jest dobrym sterowaniem (ma wiele zalet) natomiast sprężarki Dorin ....... trudno coś o tym napisać.
Odp: AGREGATY CHŁODNICZE- tematy połączone [wiadomość #49076 (odpowiedź na #49069) ] nie, 19 grudzień 2010 11:23 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Gość
to jaka jest ta cena
Odp: AGREGATY CHŁODNICZE- tematy połączone [wiadomość #49079 (odpowiedź na #822) ] nie, 19 grudzień 2010 14:05 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
archeton jest aktualnie niedostępny archeton
Wiadomości: 70
Dołączył(a): styczeń 2008
Początkujący
Dziękuję panie Marcinie za odpowiedz. cena tego zestawu miała być ok 62000 brutto.
Odp: AGREGATY CHŁODNICZE- tematy połączone [wiadomość #49081 (odpowiedź na #49069) ] nie, 19 grudzień 2010 15:23 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
antos jest aktualnie niedostępny antos
Wiadomości: 32
Dołączył(a): styczeń 2009
Początkujący
Dziękuję Panie Marcinie za odpowiedź.Chętnie skorzystam z Pana rad.
Odp: AGREGATY CHŁODNICZE- tematy połączone [wiadomość #50635 (odpowiedź na #49081) ] śro, 19 styczeń 2011 20:05 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Gość
Witam
Mam takie pytanie:jaka jest mniejwięcej cena dobrych i niedrogich agregatów chłodniczych na komore o pojemności ok 80 ton(ok 400m3).jaka była by też cena połorzenia płyt na ściany ok 280m2? Co było by lepsze pianka czy płyty.Proszę o porade
chłodnia [wiadomość #54138 (odpowiedź na #822) ] pią, 18 marzec 2011 21:41 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
Gość
Witam jestem tu nowy imam parę pytań do pana Marcina mam chłodnie o wymiarach 7,60x6.30x4.50 to jest około 216 m3 i proponowany mam taki zestaw agregat Bitzer LH 84/4FC 5.2Y i chłodnica SIARCO SCR-9, automatyka Danfos (Adapcol. W chłodni tej będą przetrzymywne śliwki. Proszę o odpowiedz czy odpowiedni jest taki zestaw.
Odp: chłodnia [wiadomość #66978 (odpowiedź na #54138) ] śro, 30 listopad 2011 20:56 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
sandomingo jest aktualnie niedostępny sandomingo
Wiadomości: 80
Dołączył(a): kwiecień 2009
Początkujący
rysiek1 napisał(a) dnia pią, 18 marzec 2011 09:41

Witam jestem tu nowy imam parę pytań do pana Marcina mam chłodnie o wymiarach 7,60x6.30x4.50 to jest około 216 m3 i proponowany mam taki zestaw agregat Bitzer LH 84/4FC 5.2Y i chłodnica SIARCO SCR-9, automatyka Danfos (Adapcol. W chłodni tej będą przetrzymywne śliwki. Proszę o odpowiedz czy odpowiedni jest taki zestaw.

WITAM
I JAK KOLEGO SPRAWUJE SIĘ TEN ZESTAW U CIEBIE ?
PYTAM BO MAM TAKĄ SAMĄ PROPOZYCJE
POZDRAWIAM
Odp: chłodnia [wiadomość #70427 (odpowiedź na #66978) ] nie, 05 luty 2012 12:44 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do następnej wiadomości
sadownik30 jest aktualnie niedostępny sadownik30
Wiadomości: 71
Dołączył(a): grudzień 2011
Początkujący
ile kosztuje obecnie agregat z firmy cct na komorę mn 80t 400m3
Odp: chłodnia [wiadomość #70707 (odpowiedź na #70427) ] śro, 08 luty 2012 16:38 Przejdź do poprzedniej wiadomościPrzejdź do poprzedniej wiadomości
Tomekmaster jest aktualnie niedostępny Tomekmaster
Wiadomości: 77
Dołączył(a): wrzesień 2009
Początkujący
Panie Marcinie prosze o porady ;mam komore 130 t i niewiem jaki agregat wlozyc do niej , chlodnice prosze o jakals podpowiec komora ma 9,70na 9,70,wys 7,20- 6,10 dach jedno spadowy
Poprzedni wątek:SmartFresh- opinie
Następny wątek:tlen i pluczka co2
Idź do forum:
  

[ RSS (XML) ] [ ]