magii
Wszystko zależy czy chcesz prowadzić na rusztowaniu czy nie.
Czerwone liście to brak fosforu.
rolnik
Dzięki W międzyrzędziach z wiosny glebogryzałka, a teraz od czasu do czasu przelecę kultywatorem. Co do rzędów to w malinie letniej stosowałem chyba ze 3 razy baste a w jesiennej niestety pielenie
Jeszcze znalazłem zdjęcie Octavii którą z żoną również pieliliśmy
duszavelduch bardzo dziekuje za odpowiedz a jeżeli możesz powiedzieć to baste dajesz w rzedach w jakiej proporcji i na jakie wysokie chwasty bo ja to się zawsze boje a czy młode pedy usuwasz czy zostawiasz bo tak u ciebie równo rozmieszczone książkowo pieknie
Baste stosuje w proporcji 1,25-1.5l na 100l wody. Pryskam belką herbicydową. Pryskam po jednej i drugiej stronie rzędu. Belka zawieszona około 25cm ponad ziemie. Pryskane tylko ostatnią końcówką (3 wyłączone). Zabieg wykonuje tylko w bezwietrzne dni, żeby nie zawiało na krzaki malin. Młode pędy wypryskuje do pewnego momentu. Ostatni zabieg był wykonany 12 maja i już nie pryskam, Już wychodzą młode pędy.
dziekuje twoje rady sa dla mnie bardzo pomocne ja i usuwam młode i piele ale ciagle mam problemy z zamieraniem a na twoje to az się chce patrzeć może cos robie nie tak fakt nie mam jeszcze nawadniania nawoze według analizy no nie wiem co jeszcze
dziekuje twoje rady sa dla mnie bardzo pomocne ja i usuwam młode i piele ale ciagle mam problemy z zamieraniem a na twoje to az się chce patrzeć może cos robie nie tak fakt nie mam jeszcze nawadniania nawoze według analizy no nie wiem co jeszcze
No PAnowie aż chce sie oglądać takie zdjecia.MAliny jak marzenie.Szczerze to ile zabiegów tak do zbioru (bez odżywiania dolistnego)?Tylko ochronne (robak,zamieranie).Jeśli to nie tajemnica.
No ... robi wrażenie tak jak kolega wyżej jeśli to nie tajemnica podajcie jak pielęgnujecie swoje plantacje jakie nawożenie i ile lat ma plantacja. Ja zaczynam z malinami polka pierwszy rok no i moje krzaki..... bardzo cienko w porównaniu z wami.
Pozdrawiam
rolnik
Niczym nie zabezpieczam, sama daje sobie rade
magii
Ja mam rzędy co 4 metry. Robie bez rusztowania, bo potem w sezonie wydaje mi się że ma więcej przewiewu jak się rozłoży trochę. Jak robiłem na rusztowaniu to miałem rzędy co 3.3m-3.5m.
Podawałeś ten fosfor dolistnie czy pod krzak?